UPUTSTVO ZA REGISTRACIJU OFFICE 365 ZA UČENIKE

Da bi ste dobili besplatnu pretplatu na Office 365 u Belocrkvanskoj Gimnaziji i ekonomskoj školi, potrebno je najpre da budete učenici škole. Koraci za registraciju su sledeći:

Authenticator slika za sajt

  1. Najpre je potrebno da na svom telefonu instalirate aplikaciju Microsoft Authenticator i to:
a) Za android uredjaje iz Google prodavnice sa sledećeg linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azure.authenticator&hl=en&gl=US

b) Za Apple uređaje iz App Store sa linka: https://apps.apple.com/us/app/microsoft-authenticator/id983156458

Registracija putem formulara, je završena. Za učenike koji se nisu registrovali, kao i za zaposlene koji se žele registrovati, obratite se profesoru Milošu Basarabi na e-mail: milos@ek.edu.rs. 
Potrebno je dostaviti: Ime i prezime, razred (ako je učenik u pitanju), e-mail za kontakt i broj mobilnog telefona za reset lozinke i bezbednost naloga.

Nakon registracije, u najkraćem vremenu, profesor će Vam otvoriti nalog i o tome ćete dobiti e-mail (na vaš privatni e-mail) sa privremenom lozinkom, koju je potrebno promeniti prilikom prvog logovanja na sistem

Logovanje sa privremenom lozinkom prvi put, nakon čega će Vam sistem tražiti da unesete novu lozinku, koju samo Vi znate. Nova lozinka mora da ima mala i velika slova, brojeve i specijalne karaktere i ne može biti kraća od 8 ni duža od 16 karaktera (ne može se koristiti vaše ime, prezime i drugi podaci koji su poznati).

Ovde možete pogledati video uputstvo za logovanje (Obavezno pogledati pre bilo kakvih radnji!):
Logujete se na sledećem linku (kliknite na sliku Office 365):  office 365 login

Tokom logovanja, sistem će Vam tražiti da skenirate QR kod, koji skenirate aplikacijom koju ste instalirali u prvom koraku (najbolja i najsigurnija varijanta). 
Dobro pogledajte gore objavljeni video, objašnjava Vam sve korake nakon dobijanja privremene lozinke.

Ukoliko ne možete da instalirate aplikaciju, biće unet broj telefona koji ste popunili, i na taj broj će Vam stizati podaci vezani za resetovanje lozinke i pristup nalogu (kao dodatna mera sigurnosti).

Sve ovo radimo kako bi vaši nalozi bili bezbedni a i kako bi ste sutra u kompanijama u kojima budete radili, znali da postoji način za bezbednije i sigurnije logovanje na sisteme te da kompanije značajno ulažu i razvijaju metode i tehnike za bezbednost i sigurnost sistem.

Nakon što ste se uspešno registrovali i prijavili, 

Za sve dodatne informacije i pomoć možete mi se obraćati na e-mail: milos@ek.edu.rs

Poslednja izmena: петак, 14. октобар 2022, 10:24